Recreatiewoning bewonen
Er is veel te doen om permanent wonen in een recreatiewoning. Gemeenten staan dit oogluikend toe, of willen dit niet toestaan en soms krijgt een overtreder zelfs een hoge dwangsom opgelegd om er een einde aan te maken. Op dit moment is het overigens al mogelijk dat je als bewoner een persoonsgebonden vergunning krijgt om toch in de recreatiewoning te blijven wonen. Het college van burgemeester en wethouders moet dan willen afwijken van het bestemmingsplan. Dat is niet verplicht. De voorwaarden waaronder kan worden afgeweken staan opgenomen in artikel 4 onder 10 van het Besluit omgevingsrecht (Bor).
De grote vraag hier is hoe je aantoont dat je sinds 31 oktober 2003 onafgebroken in de recreatiewoning woont. De Vereninging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft daarvoor voorbeeldbeleidsregels ontwikkeld die gemeenten volgens de VNG zouden moeten toepassen.
De bewoner toont zijn bewoning aan met bewijsmiddelen die in ten minste twee van de hiernavolgende onderdelen a tot en met g zijn genoemd:
Neem contact met mij op wanneer u hierbij wilt worden geholpen, of bel 06 27 47 3885 voor een gesprek met u en/of uw mede parkbewoners.